7. sep, 2022

Den perfekte omelett - De perfecte omelet

Den perfekte omelett - De perfecte omelet

We hebben allemaal zowel droge als verbrande omeletten geproefd. Hier de beschrijving hoe men de perfecte omelet maakt, zodat men indruk kan maken tijdens het ontbijt.

Ingrediënten

3 hele eieren

1,5 eetlepels volle melk

15 g boter

Zout

Alle toebehoren/garnering:

Bereidingswijze:

Breek 3 eieren in een kom waarin men ze kunt kloppen. Gebruik uitsluitend de eidooiers!

Gebruik 5 gram boter samen met de eieren en melk.

Prik de eidooiers in met de vork en klop in een cirkelvormige beweging, zodat men de lucht in het beslag krijgt. Roer niet met de vork. De kleurverdeling moet gelijkmatig zijn.

Smelt 10 g boter in een koekenpan. Het moet warm zijn, maar niet gloeiend heet. De boter mag niet bruin worden.

Klop de eieren los met een vork terwijl men ze in de pan giet. Gebruik een spatel om de omelet te roeren en regel de warmte terwijl men werkt.

Nu is het tijd om de omelet te kruiden. Eieren nemen de smaak van zout heel snel op, dus we raden af ​​om voor dit punt te zouten. Men kunt nu ook kaas of andere gewenste garnering aan de omelet toevoegen.

Als het beslag begint op te stijven, verdeelt men de omelet gelijkmatig in de pan. Laat het op een laag vuurtje staan ​​zodat het op de bodem bezinkt, maar van boven nog een beetje zacht is. Haal de randen naar beneden met de spatel.

Probeer de omelet voorzichtig te kantelen/rollen. Als het goed bij elkaar blijft, kan men het vouwen en het op een serveerschaal omdraaien.

'Vær så god'